Welkom bij de kinderwerkplaats

 

 

Na binnenkomst krijgt ieder kind een gereedschapskistje met materialen die nodig zijn bij de activiteiten. Na een korte uitleg kunnen de kinderen meteen aan de slag en ze mogen zelf bepalen wat ze gaan doen. Er is een verkleedkist met werkkleding, laboratoriumjassen en bouwvakkershelmen.

 

 voorjaarsvakantie!!

In de voorjaarsvakantie zijn wij geopend van maandag t/m vrijdag van 10:00 -17:00

Let Op ! wij zijn in het weekend gesloten!!!

 

 

!!LET OP!!  Pinnen is helaas niet mogelijk !!LET OP!!

.
Meer informatie 

Tip: Neem een fototoestel mee!


Er is geen vaste volgorde of traject, de kinderen zijn vrij in hun keuze en mogen zelf bepalen hoe lang ze ergens mee bezig willen zijn. De hele middag schilderen of proefjes doen? Of lekker van de ene activiteit naar de andere? Alleen of samen met andere kinderen? Zelf iets verzinnen en in elkaar knutselen, bijvoorbeeld in de recyclehoek? Het kan allemaal, vrijheid blijheid!


Aan lunchen of dineren doen we niet. Bij ons heet dat schaften! Een broodje knakworst met een dubbele limonade? Ook halal mogelijk, laat dit vooraf dan even weten.


De begeleider(s) zijn aanspreekpunt voor zaken als wc bezoek, losse veter etc. Bij technische probleempjes staan wij altijd paraat.


Ouders en begeleiders mogen naar hartenlust meedoen met alle activiteiten op voorwaarde dat ze de kinderen niet in de weg lopen, het is tenslotte wel de kinderwerkplaats! Werkstukken mogen meegenomen worden, het is dus handig om wat tasjes mee te nemen.


de Kinderwerkplaats
Hulshorststraat 12
2573 EK Den Haag
070 322 08 59

google kaart
kijk binnen
route
contact
mail met ons

Dit kun je doen in de Kinderwerkplaats

 

 

In de kinderwerkplaats kunnen jongens en meisjes vanaf 4 jaar spelen, knutselen en proefjes doen. Plezier staat voorop, er kan veilig gewerkt worden met écht gereedschap en vrijwel alles wat er gemaakt wordt mag mee naar huis genomen worden.

 

De kinderen kunnen kiezen uit meer dan 20 verschillende activiteiten waarbij ze spelenderwijs van alles leren en ontdekken. Er is ook een afgesloten buitenterrein met o.a. een watertestbaan, een bouwkeet en een echte vorkheftruck. De meeste kinderen zien wij na een eerste bezoekje vaker langskomen, ze raken niet uitgespeeld!

 

Net zoals in een pretpark, dierentuin of museum kunnen kinderen alleen met een ouder of volwassen begeleider naar binnen. U kunt dus samen met uw kind komen maar u mag natuurlijk ook broertjes / zusjes / vriendjes / vriendinnetjes meenemen. Voor u -als begeleider- staat er een kop koffie of thee klaar en u mag ook meedoen met de activiteiten. Kinderen jonger dan 4 jaar hebben gratis toegang maar kunnen niet mee doen aan de activiteiten. Voor hen is er een grote blokkendoos om mee te spelen.


De kinderwerkplaats is dé ideale plek voor een kinderfeestje, een groepsuitstapje of een schoolactiviteit. Ieder kind vindt er altijd iets wat ‘ie leuk vindt, dus géén teleurgestelde of verdrietige gezichtjes!

 

 

 

Bouw een dijk

Ken jij iemand die dicht bij de zee woont? Of naast een rivier? Misschien is er bij jouw eigen huis wel een sloot of een vijver in de buurt? Dat water mag natuurlijk niet in de straten of in de huizen komen en daarom worden er dijken gebouwd. Probeer maar eens of jij zo’n dijk kunt maken in de waterbak.

speedbootje maken en uitproberen

Met een machine snij je een speedboot uit piepschuim .Snel ga je naar buiten waar een echte watertestbaan staat. Kun jij een waterpomp bedienen?

Zelf een straatje maken

Met échte straatstenen ga je een straatje leggen. Je ontdekt vanzelf hoe dit het beste gaat want je kunt meteen zien of de tegels mooi vlak en recht liggen.

NIEUW!:zelf smurfensnot maken

Niets zo leuk als spelen met vieze dingen, wat dacht je van Hatsjoe je eigen smurfensnot maken.

Cola explosie

In de kinderwerkplaats kun je een reusachtige Cola fontein maken en hoef je niet bang te zijn dat het een plakkerige kliederboel wordt (€2,50).

figuurzagen

Band verwisselen

Heb je wel eens een keer met de auto een lekke band gehad? En ging je vader of moeder toen de band verwisselen of kwam de wegenwacht helpen? Misschien kun jij bij een volgende lekke band het verwisselen ervan wel even voor je rekening nemen. In de kinderwerkplaats kun je alvast oefenen hoe dit moet.

Racen en botsen

Je bouwt met piepschuim een race-auto die een ballon als motor heeft. Als de auto klaar is ga je hem op het testcircuit uitproberen. Klaar voor de start? Af!

Zandtovenaar

zand, licht en magie. Je Strooit, veegt en schuift met hand en zand op een lichtbak. En zo creëer je (de Zandtovenaar) allerlei levensechte dieren of vormen.

NIEUW!:springkussen

Het springkussen is met mooi weer geopend van 13:00 t/m 15:00 uur.

Raket lanceren tot het plafond

Wil jij later misschien wel astronaut worden en een komeet van dichtbij bekijken of een verre planeet bezoeken? Dan heb je natuurlijk wél een goede raket nodig die hard genoeg gaat. Hoe werkt zo’n raket nou precies? Dat ga je vanzelf ontdekken tijdens deze proef. Is je zelfgebouwde raket klaar? Dan snel naar het lanceerplatform: 5, 4, 3, 2, 1, NUL…
Komt jouw raket tot aan het plafond?

zelf een dobbelsteen maken

Klemmen, schuren en schaafen je moet het allemaal doen om van een blokje hout je eigen dobbelsteen te maken. Weet jij het geheim van de dobbelsteen?

Zeilbootje maken en uitproberen

Met een machine snij je een zeilboot uit piepschuim en daarna moet er natuurlijk nog een mast op met een zeil. Nu wordt het spannend: Zou het bootje ook goed varen?

Maak een aardbeving

Eerst bouw je met blokken een toren of een gebouw, dan draai je het knopje op een zware of een lichte aardbeving. Blijft jouw bouwwerk staan of stort het in?

NIEUW!:laserbaan

Het lijkt net magie, maar de laserbaan is  echte wetenschap! Zet de  spiegels op de goede volgorde in het speelveld,  leidt  de laserstraal vervolgens door een reeks van uitdagende doolhoven. Maak je klaar voor een flinke mentale training en kies een opdracht. Het doel is om uiteindelijk met je laser het doel te raken.

Kunstenaars: Droomtafel

Heb je je wel eens afgevraagd wat er zou gebeuren als je verf en papier in de wasdroger zou stoppen? Als je dat thuis zou doen dan zal je vader of moeder daar niet blij mee zijn. Gelukkig hebben we in de kinderwerkplaats een apparaat waarmee je een spinpainting kunt maken. Je mag je schilderij meenemen en thuis ophangen, of misschien wil je het wel kado doen aan je opa of oma?

 

Maak je liever een zandtekening? Dat kan bij de droomtafel. Met handige hulpmiddelen en speciale verlichting wordt jouw tekening extra fraai. Droom lekker weg bij deze prachtige kunstwerken. Oh ja, wie verzint er eens een trucje zodat je zo’n zandtekening ook mee naar huis kunt nemen?

Recyclestation

Er worden veel dingen weggegooid waar je nog hele mooie dingen van kunt maken. Zou jij kunnen verzinnen wat je van een pizzadoos of een keukenrol nog allemaal kunt maken? Wil je leren hoe je daarbij een lijmpistool kunt gebruiken? Op het recyclestation ben je ontwerper, bouwer en milieuverbeteraar tegelijk. Alles wat je hier maakt mag je mee naar huis nemen.

Het laboratorium

smurfensnot maken? Het geheim van een dobbelsteen ontdekken? Elektriciteit in een plasmabol zien? Wat is magnetisme en hoe maak je badzout? Je kunt het allemaal zelf doen en ontdekken in ons laboratorium!

`