Eerder lieten wij nog weten dat wij op aangepaste wijze, volgens de RIVM richtlijnen en die van de Rijksoverheid, open zouden blijven. De vele begrijpelijke annuleringen van feestjes en de terugloop in bezoekers, maar bovenal onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en de grote zorgen omtrent de verdere ontwikkeling van het coronavirus, heeft ons doen besluiten om de deuren tot 28 april te sluiten.

We hadden graag open gebleven voor onze gasten, immers is lekker onbezorgd spelen en knutselen het leukste wat er is. Helaas gaat dat nu even niet. We hopen op jullie begrip en hopen dat we iedereen weer mogen verwelkomen na deze roerige periode.

 

 

suslikx.com


de Kinderwerkplaats
Spui 216a
2511 BX Den Haag
070 406 93 93

google kaart
kijk binnen
route
contact
mail met ons

Dit kun je doen in de Kinderwerkplaats

 

 

In de kinderwerkplaats kunnen jongens en meisjes vanaf 4 jaar spelen, knutselen en proefjes doen. Plezier staat voorop, er kan veilig gewerkt worden met écht gereedschap en vrijwel alles wat er gemaakt wordt mag mee naar huis genomen worden.

 

De kinderen kunnen kiezen uit meer dan 20 verschillende activiteiten waarbij ze spelenderwijs van alles leren en ontdekken. De meeste kinderen zien wij na een eerste bezoekje vaker langskomen, ze raken niet uitgespeeld!

 

Net zoals in een pretpark, dierentuin of museum kunnen kinderen alleen met een ouder of volwassen begeleider naar binnen. U kunt dus samen met uw kind komen maar u mag natuurlijk ook broertjes / zusjes / vriendjes / vriendinnetjes meenemen. Voor u -als begeleider- staat er een kop koffie of thee klaar en u mag ook meedoen met de activiteiten. Kinderen jonger dan 4 jaar hebben gratis toegang maar kunnen niet mee doen aan de activiteiten. Voor hen is er een grote blokkendoos om mee te spelen.


De kinderwerkplaats is dé ideale plek voor een kinderfeestje, een groepsuitstapje of een schoolactiviteit. Ieder kind vindt er altijd iets wat ‘ie leuk vindt, dus géén teleurgestelde of verdrietige gezichtjes!

 

 

 

Zenuwspiraal

Speel het spannende spiraalspel met veel geduld. Zorg dat je aan de overkant komt zonder de spiraal aan te raken, want anders ben je af!

Bouw een dijk

Ken jij iemand die dicht bij de zee woont? Of naast een rivier? Misschien is er bij jouw eigen huis wel een sloot of een vijver in de buurt? Dat water mag natuurlijk niet in de straten of in de huizen komen en daarom worden er dijken gebouwd. Probeer maar eens of jij zo’n dijk kunt maken in de waterbak.

speedbootje maken en uitproberen

Met een machine snij je een speedboot uit piepschuim .Snel ga je naar de watertestbaan. Hoe snel is jouw speedbootje?

Mega LEGO

Heb jij dat ook wel eens ? 

heb je een mooi lego huis gebouwd maar dan pas je er zelf niet in!!

Gelukkig kan je bij ons met MEGA lego een MEGA legohuis bouwen waar je wel zelf in kan!!

Zelf een straatje maken

Met échte straatstenen ga je een straatje leggen. Je ontdekt vanzelf hoe dit het beste gaat want je kunt meteen zien of de tegels mooi vlak en recht liggen.

maak een papieren vliegtuig

Een papieren vliegtuigje is altijd leuk en er zijn veel verschillende mogelijkheden. Maar hoe vouw je een vliegtuig?

Tip! Kiss en Ride

U kunt uw kinderen voor de deur bij ons afzetten en vervolgens uw auto parkeren in één van de parkeergarages in de buurt.

Cola explosie

In de kinderwerkplaats kun je een reusachtige Cola fontein maken en hoef je niet bang te zijn dat het een plakkerige kliederboel wordt (€5,-).

Labyrint

Probeer de bal zo snel mogelijk door het doolhof te loodsen.

Samenwerken is een must.

Bij dit spel is het de bedoeling om het labyrint dat je met 4 personen vasthoud, zo te bewegen dat de bal zo snel mogelijk bij het eindpunt is.

figuurzagen

Band verwisselen

Heb je wel eens een keer met de auto een lekke band gehad? En ging je vader of moeder toen de band verwisselen of kwam de wegenwacht helpen? Misschien kun jij bij een volgende lekke band het verwisselen ervan wel even voor je rekening nemen. In de kinderwerkplaats kun je alvast oefenen hoe dit moet.

Racen en botsen

Je bouwt met piepschuim een race-auto die een ballon als motor heeft. Als de auto klaar is ga je hem op het testcircuit uitproberen. Klaar voor de start? Af!

Zandtovenaar

zand, licht en magie. Je Strooit, veegt en schuift met hand en zand op een lichtbak. En zo creëer je (de Zandtovenaar) allerlei levensechte dieren of vormen.

brug bouwen

Lukt het jou om een brug te maken?  durf je er ook overheen te lopen?

Krijtmuur

Op onze krijtmuur kunt je mooie tekeningen maken of een ontwerp voor je nieuwe project.

racebaan

zet een houten auto in elkaar en kijk of die van jou het snelst is!!

Leerling!

Wij werken met leerlingen van het speciaal onderwijs.

 

Raket lanceren tot het plafond

Wil jij later misschien wel astronaut worden en een komeet van dichtbij bekijken of een verre planeet bezoeken? Dan heb je natuurlijk wél een goede raket nodig die hard genoeg gaat. Hoe werkt zo’n raket nou precies? Dat ga je vanzelf ontdekken tijdens deze proef. Is je zelfgebouwde raket klaar? Dan snel naar het lanceerplatform: 5, 4, 3, 2, 1, NUL…
Komt jouw raket tot aan het plafond?

zelf een dobbelsteen maken

Klemmen, schuren en schaafen je moet het allemaal doen om van een blokje hout je eigen dobbelsteen te maken. Weet jij het geheim van de dobbelsteen?

Buttons maken

Altijd al je eigen button willen maken??

Ontwerp, knip en pers je eigen unieken button.

Zeilbootje maken en uitproberen

Met een machine snij je een zeilboot uit piepschuim en daarna moet er natuurlijk nog een mast op met een zeil. Nu wordt het spannend: Zou het bootje ook goed varen?

Maak een aardbeving

Eerst bouw je met blokken een toren of een gebouw, dan draai je het knopje op een zware of een lichte aardbeving. Blijft jouw bouwwerk staan of stort het in?

Spijker slaan

Kan jij heel snel een spijker in een blok hout slaan??

Daag anderen uit voor een wedstrijd en kijk wie er het snelste is!!

De harmonograaf

Heb jij wel eens een tekening met een harmonograaf gemaakt?

speelplaats

Voor de kleine broertjes en zusjes hebben wij een speelhoekje ingericht.

Geluidsgolven zichtbaar maken

In een beroemd experiment liet Chladni zien hoe het bewegen van een strijkstok tegen een met zand bedekte metalen plaat visueel de beweging van het geluid kon weergeven. Het zand concentreerde zich in gebieden waar de plaat niet trilde. Door dit werk concludeerde Chladni dat geluid in golven reist.

menselijke geleiding

Maak een cirkel door bijvoorbeeld elkaars handen vast te houden en sluit de cirkel met de connector. Start bijv. met 2 en je kunt steeds 1 verder uitbreiden. Hoeveel mensen kunnen de schakel vormen en wordt de energie nog steeds doorgegeven? het is een leuk wetenschappelijk experiment om op verschillende manieren met verschillende zaken connectie te maken en kijken wat wel en niet de energie doorgeeft.

Helikopter lanceren

Kan je van papier een helikopter maken??

Bij de kinderwerkplaats kan dat en daar kan je hem zelfs lanceren!!

 

Laserbaan(under construction)

Het lijkt net magie, maar de laserbaan is  echte wetenschap! Zet de  spiegels op de goede volgorde in het speelveld,  leidt  de laserstraal vervolgens door een reeks van uitdagende doolhoven. Maak je klaar voor een flinke mentale training en kies een opdracht. Het doel is om uiteindelijk met je laser het doel te raken.

Spatschilderij

Heb je je wel eens afgevraagd wat er zou gebeuren als je verf en papier in de wasdroger zou stoppen? Als je dat thuis zou doen dan zal je vader of moeder daar niet blij mee zijn. Gelukkig hebben we in de kinderwerkplaats een apparaat waarmee je een spinpainting kunt maken. Je mag je schilderij meenemen en thuis ophangen, of misschien wil je het wel kado doen aan je opa of oma?

 

 

Verfhok

bij de verftafel kun je alles wat je zelf hebt gemaakt een mooi kleurtje geven of gewoon een mooi schilderijtje maken, Bang dat je kleren vies worden? NIET nodig !! wij hebben verfjassen zodat  je eigen kleding netjes en schoon blijft.

De Verkleedhoek

bouwen is superleuk maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als je eruit ziet als een bouwvakker!!

knikkerbaan

 In de kinderwerkplaats kunt je een gigantische knikkerbaan bouwen.

 

Time-Out

Moe geworden van al dat bouwen en knutselen?

Ga dan lekker chillen in onze Time-Out hoek!

`